אלרגנים נפוצים2018-08-17T00:14:35+00:00

אלרגנים נפוצים

חלב

אלרגיה לחלב בארץ היא אחת האלרגיות החמורות ביותר והשכיחות ביותר, ישנם מוצרים שבוודאות מכילים חלב מאלו קל מאוד להימנע, ישנם מוצרים רבים שמכילים חלב, לדוגמא באבקות אינסטנט להכנת מוצרים.
בארץ לאלרגים לחלב יש מזל שכן שמירת הכשרות מהווה חסם רציני לעירבוב מוצרי חלב עם מוצרים אחרים, מסעדה בשרית כשרה בארץ, בד"כ לא תכניס מוצר חלבי לתפריט (אלא אם היא רוצה לאבד את תעודת הכשרות שלה) לכן כל עוד אלרגי לחלב דבק במסעדות בשריות כשרות הוא יכול יחסית לאכול בביטחה בחוץ (כמובן העובדה הזאת אינה פוטרת את האלרגי מלהזכיר שהוא אלרגי גם במסעדה כשרה בשרית)
שמות נוספים קזאין, קלציום, לאקטלובומין, לאקטופרין,מי גבינה (WHEY)
מקורות אפשריים: טופו, מוצרים אפויים, קפה, שוקולד, סוכר חום, מזון מטוגן, אבקות מרק ועוד
רצוי להשים לב שפרווה אינו מבטיח שלא יהיו שרידי חלב
היום יודעים שישנם מספר חלבונים בחלב, כשסיכויי הריפוי משתנים לפי החלבון

אגוזים

אגוזי עץ יכולים לכלול, שקדים אגוזי ברזיל, קשיו, לוז, אגוזי מקדמיה, פקאנים, צנוברים,פיסטוקים, אגוזי מלך, אגוז מוסקט.
מקורות אפשריים: עוגות, עוגיות, קרואסונים, מוצרים אפויים, סלטים, חטיפי שוקולד, קפה בטעמים, גרנולה, פיצוחים, פירות יבשים וחטיפים.

בוטנים

אלרגיה לבוטנים היא אלרגיה חמורה עד כדי כך שישנם בתי ספר בארה"ב וקנדה שאוסרים הכנסת מוצרי בוטנים,  בעיקר מכיוון שחלקיקי בוטנים שעפים באוייר יכולים לפגוע באלרגים, בעיה נוספת שקיימת בעיקר בארץ היא חטיף הבמבה המפורסם שנמצא בכל מקום, שמות נוספים: אלת הבוטנה, ארכיס, אגוז אדמה, בוטנים אמריקאיים בוטני אדמה, בשר בוטנים
מקורות אפשריים: עוגות, עוגיות, אוכל מטוגן, רוטב סצואן, תחליפי בשר (טבעול), דגנים, גרנולה, פירות יבשים, פיצוחים וחטיפים.

שומשום

הגודל של שומשום יכול להטעות, שומשום יכול לגרום למוות למרות גודלו המיזערי, כל אריזה שכוללת את המושג זרעים יכולה לכלול שומשום.
שמות נוספים: חלבה, טחינה.
מקורות אפשריים: רטבים, מאפים, מיטבלים, חומוס, ציפויים, פלסטרים, קוסמטיקה, אוכל לבעלי חיים.

ביצים

אלרגיה לביצים היא אחת מהאלרגיות הנפוצות ביותר בילדים, אולם מרבית הילדים מתגברים על האלרגיה לביצים יחסית מוקדם.
תינוקות אלרגיים לביצים בד"כ מקבלים את חיסון ה-MMR שמגודל על מצע ביצים בפיקוח רפואי ולא בטיפת חלב.
שמות נוספים: אבקת ביצים, אובו, אלבומין, ויטלין, קונלבומין.
מקורות אפשריים: מיונז, גלידות, בורקס, בצק עלים, שניצל, עוף,  מאפים, עוגות, רטבים, ציפויים לעוגות, פסטות, פשטידות וקישים.

דגים ומאכלי ים

אלרגיה לדגים נחשבת אחת מהאלרגיות החמורות שכן גם שאיפת ריח דגים (בסביבת שוק דגים לדוג) יכולה להוביל לתגובה
ישנם אלרגים לדגים שיכלים לאכול סוג אחד של דג וסוג שני לא.
לעומתם יש כאלו שלא יכולים לסבול שאוכלים לידם דג, או מאכלי ים
גם מגע על משטח שהיו בו דגים עלול להוביל לתגובה.
שמות נוספים: כל סוגי הדגים ופירות הים יכולים להיכלל בהגדרה.
מקורות אפשריים: בשר ממעדניות, נקניקיות, פיצות, רטבים לסלט, רטבים (כגון מארינרה או ווסטשייר) מרשמלו.

חיטה

כל מי שמנסה לעשות דיאטה היה רוצה לוותר על חיטה, אולם אלרגיה לחיטה כוללת הימנעות ממוצרים רבים, אפילו גלידה יכולה להכיל חיטה.
יש הבדל בין אלרגיה לחיטה שנחשבת נדירה לבין צליאק שמתבטאת באופן שונה והיא שכיחה מאוד באוכלוסיה.
שמות נוספים: דורום, קמח.
מקורות אפשריים: לחמים, מזונות אפויים, פסטה, דגנים, קרקרים, אבקות רטבים, קרוטונים, שקדי מרק, מרקים מוקרמים וכו'.

סויה

סויה היא מוצר "לא חשוד" שעלול להופיע במקומות רבים, סבונים, שמנים, קוסמטיקה וכדו'
שמות נוספים: פולי סוייה, טופו.

התגובה לסויה מתבטאת בד"כ במערכת העיכול ולכן קשה יותר אבחן אותה.
מקורות אפשריים: מסטיקים, שוקו, שוקולד, מזון לתינוקות, מוצרים אפויים, טונה בשימורים, ממתקים וכו'.